Vacature: Catecheet voor het jongerenwerk

Vanwege het vertrek van onze dominee zijn we per 1 september 2024 op zoek naar een

Catecheet (0,2 fte, 8 uur per week)

Ben jij ervan overtuigd dat God van mensen houdt en graag met hen een relatie aan wil gaan? Ben jij bevlogen en met enthousiasme gericht op jongeren? Wil je graag jongeren onderwijzen en helpen een persoonlijke band met God op te bouwen? Werk jij graag in een team met bij jongeren betrokken vrijwilligers? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe catecheet.

Wat ga jij bij ons doen?

Je bouwt relaties op met de jongeren in onze kerk en ondersteunt bij jongerenwerk in samenwerking met de jeugdouderling en het team jeugdwerk ondersteuning (TEJO). Je geeft de catechisatielessen, je bereidt deze voor en je ondersteunt vrijwilligers in de kerk vanuit jouw kennis en ervaring. Catechese heeft een centrale plaats in het jeugdwerk in onze gemeente. Kinderen vanaf 11/12 jaar (groep 8 van de basisschool) ontvangen catechese in 4 groepen kinderen, tieners en jongeren. Het catecheseseizoen loopt van september t/m april.

De catechisaties (drie groepen) vinden plaats op dinsdag aan het einde van middag en in de avond. Op woensdagavond heeft de vierde groep catechisatie. De catecheet geeft aan alle groepen catechisatie volgens onderstaande indeling (exacte tijden in overleg te bepalen).

  • Op dinsdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur wordt de jongste groep van circa 8 kinderen onderwezen vanuit de methode Zeg nu zelf.
  • Op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur heeft de tweede groep van circa 6 tieners catechisatie aan de hand van de methode Follow Me (met presentatie).
  • Voor de 16+ jongeren zijn er twee groepen. Op dinsdag vanaf circa 20.45 uur komt een groep 16+ bijeen voor catechisatie aan de hand van de methode voor belijdenis: Belijdenisboek (Geloof.nu) of Ik Geloof. Op woensdagavond de tweede groep 16+.

Wat breng jij mee?

Een hartelijke band met God en Jezus. Je bent leerling, vertrouweling en toegewijde volgeling van Jezus op elk terrein van je leven. Je hebt een kloppend hart voor onderwijzen aan en werken met jongeren, en het verlangen om met hen geloofsopbouwende relaties aan te gaan. Je wil in de catechese graag kennis overdragen.

  • Je bent bevoegd om catechisatie te geven. Je bent predikant of iemand die een hbo-theologie heeft gevolgd òf je bent in opleiding tot predikant of je volgt een hbo-opleiding theologie.
  • Je staat dicht bij de belevingswereld van jongeren en legt gemakkelijk met jongeren contact.
    Je hebt inzicht in de leefwereld van jongeren, in groepsprocessen en je hebt oog voor de onderlinge verschillen tussen jongeren.
  • Je beschikt over didactische, pedagogische en communicatieve vaardigheden.
  • Je bent communicatief vaardig, je kan samenwerken en bent flexibel.
  • Je bent belijdend lid van de NGK of een verwante kerk.

Wat bieden wij aan?

Een aanstelling, in eerste instantie, voor de duur van het kerkelijk seizoen 2024-2025. Jouw uren worden vergoed op basis van overeenkomst van opdracht, conform de richtlijnen van het Steunpunt Kerkenwerk.

Interesse?

Neem dan contact op met:

Ostara de Jager (voorzitter TEJO)
Mailadres: [email protected]

Overtuigd dat dit mooie werk jou op het lijf geschreven is? Stuur ons je CV en motivatiebrief! Heb je nog vragen? Wij komen graag met je in contact!